Ph ut sut, macro eviction

SINOPSI
Més de 300 persones vivien i treballaven en una nau industrial ocupada al districte barceloní de Poblenou. Molts d’ells, indocumentats, sobrevivien recollint ferralla. L’estiu del 2012 es va obrir un procés judicial en què l’Ajuntament i els propietaris exigien la seva expulsió immediata, però finalment es va aconseguir aturar el procés gràcies a advocats defensors dels drets humans i la solidaritat de moltes organitzacions socials i veïnals sensibles als problemes dels seus veïns.
Després de gairebé un any, el judici es va reobrir i es va dictar una sentència per procedir al desallotjament. Després d’una llarga lluita per fer valdre els drets humans per sobre del dret a la propietat, el 24 de juliol de 2013 un gran desplegament policial va procedir a desallotjar-los. La situació d’aquestes persones, lluny de resoldre’s, va empitjorar ja que a part de perdre la feina i la llar, ara estaven disperses i invisibilitzades.
Ph ut sut era el nom d’una de les naus on emmagatzemaven la ferralla. Significa “recerca de la grandesa” en una de les 17 llengües africanes que es podien escoltar a dins.

FITXA TÈCNICA
Guió, realització i muntatge: Sarai Rua

EXPOSICIONS I PROJECCIONS
Exposició retrospectiva dels Premis Clic (2011-2014) a La Casa Gran – Gavà, Espanya 2014.
Projecció al Lumix Festival For Young Photojournalism – Hanover, Alemanya 2014.
Exposició col·lectiva (guanyador i finalistes Beca Carnet Jove’13) a l’Espai Tinglado del Port de Tarragona / Tarragona, Espanya 2014.
Exposició col·lectiva (guanyador i finalistes Beca Carnet Jove’13) al IEFC / Barcelona, Espanya 2013.
→ Exposició col·lectiva (guanyador i finalistes Beca Carnet Jove’13) a l’Agència Catalana de la Joventut – Barcelona, Espanya 2013.
→ Mostra Internacional de vídeo de Quito: “Retratos en Movimiento” en CAC Quito, Centro De Arte Contemporáneo – Quito, Equador 2013.
→ Mostra Internacional de vídeo de Quito: “Retratos en Movimiento” en FLACSO Cines i a la Galeria ‘No Lugar’. – Quito, Equador 2013.
Exposició col·lectiva Clic’13 en el Visa Off / Casa de la Generalitat – Perpinyà, Francia 2013.
Projecció i debat sota el títol: ‘Reportatge: Debat entre la consciència i la ideologia’ en el 12è Fòrum Fotogràfic Can Basté organitzat per l’ IEFC – Barcelona, Espanya 2012. 

PREMIS I RECONEIXEMENTS
→ 1r Premi Clic’13 de Fotoperiodisme Jove 2013.
→ Accèssit (Audiovisual) Premi Clic’13 de Fotoperiodisme Jove 2013.
→ Finalista Beca Carnet Jove ‘Connecta’t a la Fotografia’ 2013.
→ Finalista Premi ANI Pix Palace (Visa pour l’image – Perpinyà 2014).

ENLLAÇOS
→ CRÒNICA 21
→ FET A SANT FELIU
→ RETRATOS EN MOVIMIENTO